Vervoer minibus

ZONNEDRIES

“Een plaats waar iedereen uit de buurt welkom is. In ons dienstencentrum kunnen mensen terecht om andere mensen te ontmoeten, om te ontspannen, om bij te leren en om informatie of hulp te krijgen als dat nodig is. “

 

Vervoer minibus


Waarvoor wordt de minibus gebruikt?

De minibus wordt in eerste instantie gebruikt voor het vervoeren van personen van en naar het sociaal restaurant, gelegen Zonnedrieslaan 27, 3390 Tielt-Winge.
In tweede instantie wordt de minibus ingezet voor het ophalen en/of wegbrengen van bedoelde personen van en naar de activiteiten die plaatsvinden in het lokaal dienstencentrum eveneens gelegen Zonnedrieslaan 27,
3390 Tielt-Winge.
In derde instantie kunnen rolstoelgebruikers op de nog beschikbare uren een aanvraag doen voor vervoer met de minibus.

Wie kan beroep doen op deze dienst?

Alle mindermobiele inwoners van de gemeente Tielt-Winge.

Hoe vraag je dit aan?

De aanvraag dient te gebeuren bij de centrumleider van het lokaal dienstencentrum Zonnedries. (contactgegevens zie verder). Deze brengt na de aanvraag een huisbezoek om de werking van de dienst te bespreken.

Wat kost het?

Mindermobiele inwoners van Tielt-Winge die gebruik wensen te maken van de minibus
dienen zich te registreren als gebruiker van de dienstverlening minibus en betalen
hiervoor 10 euro per kalenderjaar of 1 euro per maand.
Voor een enkele rit naar het sociaal restaurant betaalt u 1 euro (van toepassing tijdens de werkdagen van maandag tot en met vrijdag).
Voor een enkele rit naar een activiteit die plaatsvindt in het lokaal dienstencentrum Zonnedries, betaalt u eveneens 1 euro. (van toepassing tijdens de werkdagen van maandag tot en met donderdag).
Rolstoelgebruikers die gebruik wensen te maken van vervoer met de minibus, betalen per uur 5 euro voor de chauffeur en 0,31 euro per kilometer. De begeleider van de rolstoelgebruiker moet niets betalen.

Alle ritten vertrekken vanuit het lokaal dienstencentrum Zonnedries, Zonnedrieslaan 24, 3390 Tielt-Winge en eindigen op hetzelfde adres.

Inrichting minibus

De minibus is volledig uitgerust in functie van het vervoer voor personen die slecht te been zijn.
De minibus biedt plaats aan maximaal 8 personen. Een combinatie van rolstoelgebruikers met passagiers is eveneens mogelijk.
De minibus is uiterst professioneel uitgerust. Er zijn extra verlaagde opstapjes voorzien, alsook een elektronische rolstoellift en handgrepen aan de binnenzijde van de minibus om de veiligheid van de gebruiker(s) te verhogen.

Het reglement vindt u hieronder terug als bijlage:
Reglement minibus

Niet helemaal duidelijk?
Bekijk onze FAQ om de meestgestelde vragen meteen te raadplegen!

Nieuwsberichten

Bakken met Fernand – ‘Tarte Maison’

Dinsdag 29 september 2020 – 13u30 – 16u30 Een bodem van bladerdeeg, erbovenop een soezenbeslag, een vulling van banketbakkersroom, fruit en slagroom. Een bijzonder en overheerlijk taartje! Kom het leren bakken en nodig je familie of vrienden uit voor een gezellige koffieklets. Inschrijven is noodzakelijk en kan tot een week voordien. Prijs: 5 euro (recept, […]

Lees meer

Tekencursus beginners

Woensdag 30 september 2020 – 13u30 – 16u30 Kriebelt de tekenmicrobe, maar weet je niet waar te beginnen? Dan is de cursus ‘Tekenen voor beginners’ de ideale start. Artiest Marin leert je stap voor stap de geheimen van de grote artiesten kennen. In de eerste les stelt hij drie populaire tekenmaterialen voor waarmee we in […]

Lees meer

PC beginners

Maandag 5 oktober 2020 – 13u30 – 16u30 i.s.m. ‘Seniornet Vlaanderen’. De cursus is gebaseerd op Windows 10. Deze reeks is bedoeld voor personen die nog niet of maar heel weinig met de computer gewerkt hebben. Je meert je computer aan- en uitschakelen. Daarna maak je kennis met de onderdelen van je PC. Je leert […]

Lees meer