Informatie

ZONNEDRIES

“Een plaats waar iedereen uit de buurt welkom is. In ons dienstencentrum kunnen mensen terecht om andere mensen te ontmoeten, om te ontspannen, om bij te leren en om informatie of hulp te krijgen als dat nodig is. “

 

Informatie


Het sociaal restaurant Viersterrendries bevindt zich in het lokaal dienstencentrum Zonnedries en staat ter beschikking van de inwoners van de gemeente Tielt-Winge. Alle inwoners vanaf 65 jaar met een beginnende zorgbehoevendheid en die nood hebben aan deze dienstverlening zijn welkom. Hoofddoel is het doorbreken van het sociaal isolement. Afwijkingen betreffende de leeftijd zullen individueel bekeken worden.

De centrumleider neemt bij elke nieuwe gebruiker eerst een intakegesprek af alvorens deze in het sociaal restaurant kan aansluiten.

Het sociaal restaurant Viersterrendries is elke werkdag open vanaf 11.30u tot 12.45u, behalve op de dag van het kerstfeest. Tijdens die dag kan elkeen gebruik maken van de dienst warme maaltijden aan huis.

De maaltijden worden bereid in de grootkeuken van het OCMW Tielt-Winge en worden in het sociaal restaurant opgediend om 11.45u.
Een maaltijd bestaat uit soep, hoofdschotel en dessert. Water staat op tafel en andere dranken zijn verkrijgbaar tegen betaling.

De prijs van een maaltijd bedraagt 6,50 euro. Het is noodzakelijk dat de maaltijden minstens 1 dag vooraf besteld worden (vóór 12u). Dit gebeurt bij de medewerkers van het lokaal dienstencentrum. Gebruikers kunnen ook reserveren voor meerdere dagen. Maaltijd-, drank- en/of vervoersbonnetjes die vooraf aangekocht werden, kunnen enkel binnen een termijn van 2 maanden na het laatste bezoek aan het restaurant terugbetaald worden. Dit is enkel toepasbaar wanneer de gebruiker niet meer in de mogelijkheid is om naar het restaurant te komen (ziekte, verhuis naar andere gemeente, opname WZC, overlijden,…).

Gebruikers die omwille van gezondheidsredenen een dieetmaaltijd wensen, dienen dit door te geven bij de reservatie van de maaltijd.
Het annuleren van een maaltijd kan telefonisch gebeuren voor 9u ‘s morgens.
Bij laattijdige annulering wordt de maaltijd aangerekend.

Mensen die moeilijkheden hebben om zelfstandig naar Viersterrendries het sociaal restaurant te gaan, kunnen met de minibus opgehaald en teruggebracht worden van en naar het sociaal restaurant Viersterrendries. Tijdens deze ritten worden er geen tussenstoppen gemaakt. De kostprijs per rit bedraagt 1 euro. Eerst dient men zich wel te registreren als gebruiker van de dienstverlening minibus en betaalt men 10 euro per kalenderjaar of 1 euro per maand.

Conform de geldende wetgeving mag er niets van de maaltijd mee naar huis genomen worden. Deze dient ter plaatse geconsumeerd te worden met uitzondering van een stuk fruit of een voorverpakt dessert.

De toegang tot het sociaal restaurant kan ontzegd worden aan gebruikers die zich niet houden aan de bepalingen van dit reglement en dit voor een (on)bepaalde termijn.
Het bijzonder comité voor de sociale dienst (BCSD) van het OCMW Tielt-Winge beslist over de toepassing van deze sanctie.

Interesse? Bekijk via onderstaande link ook het menu van de week!
Menu van de week

Reserveren kan via
016 63 55 18

Niet helemaal duidelijk?
Bekijk onze FAQ om de meestgestelde vragen meteen te raadplegen!

Nieuwsberichten

Bakken met Fernand – ‘Tarte Maison’

Dinsdag 29 september 2020 – 13u30 – 16u30 Een bodem van bladerdeeg, erbovenop een soezenbeslag, een vulling van banketbakkersroom, fruit en slagroom. Een bijzonder en overheerlijk taartje! Kom het leren bakken en nodig je familie of vrienden uit voor een gezellige koffieklets. Inschrijven is noodzakelijk en kan tot een week voordien. Prijs: 5 euro (recept, […]

Lees meer

Tekencursus beginners

Woensdag 30 september 2020 – 13u30 – 16u30 Kriebelt de tekenmicrobe, maar weet je niet waar te beginnen? Dan is de cursus ‘Tekenen voor beginners’ de ideale start. Artiest Marin leert je stap voor stap de geheimen van de grote artiesten kennen. In de eerste les stelt hij drie populaire tekenmaterialen voor waarmee we in […]

Lees meer

PC beginners

Maandag 5 oktober 2020 – 13u30 – 16u30 i.s.m. ‘Seniornet Vlaanderen’. De cursus is gebaseerd op Windows 10. Deze reeks is bedoeld voor personen die nog niet of maar heel weinig met de computer gewerkt hebben. Je meert je computer aan- en uitschakelen. Daarna maak je kennis met de onderdelen van je PC. Je leert […]

Lees meer