Vervoer minibus

ZONNEDRIES

“Een plaats waar iedereen uit de buurt welkom is. In ons dienstencentrum kunnen mensen terecht om andere mensen te ontmoeten, om te ontspannen, om bij te leren en om informatie of hulp te krijgen als dat nodig is. “

 

Vervoer minibus


Waarvoor wordt de minibus gebruikt?

De minibus wordt in eerste instantie gebruikt voor het vervoeren van personen van en naar het sociaal restaurant, gelegen Zonnedrieslaan 27, 3390 Tielt-Winge.
In tweede instantie wordt de minibus ingezet voor het ophalen en/of wegbrengen van bedoelde personen van en naar de activiteiten die plaatsvinden in het lokaal dienstencentrum eveneens gelegen Zonnedrieslaan 27,
3390 Tielt-Winge.
In derde instantie kunnen rolstoelgebruikers op de nog beschikbare uren een aanvraag doen voor vervoer met de minibus.

Wie kan beroep doen op deze dienst?

Alle mindermobiele inwoners van de gemeente Tielt-Winge.

Hoe vraag je dit aan?

De aanvraag dient te gebeuren bij de centrumleider van het lokaal dienstencentrum Zonnedries. (contactgegevens zie verder). Deze brengt na de aanvraag een huisbezoek om de werking van de dienst te bespreken.

Wat kost het?

Mindermobiele inwoners van Tielt-Winge die gebruik wensen te maken van de minibus
dienen zich te registreren als gebruiker van de dienstverlening minibus en betalen
hiervoor 10 euro per kalenderjaar of 1 euro per maand.
Voor een enkele rit naar het sociaal restaurant betaalt u 1 euro (van toepassing tijdens de werkdagen van maandag tot en met vrijdag).
Voor een enkele rit naar een activiteit die plaatsvindt in het lokaal dienstencentrum Zonnedries, betaalt u eveneens 1 euro. (van toepassing tijdens de werkdagen van maandag tot en met donderdag).
Rolstoelgebruikers die gebruik wensen te maken van vervoer met de minibus, betalen per uur 5 euro voor de chauffeur en 0,31 euro per kilometer. De begeleider van de rolstoelgebruiker moet niets betalen.

Alle ritten vertrekken vanuit het lokaal dienstencentrum Zonnedries, Zonnedrieslaan 24, 3390 Tielt-Winge en eindigen op hetzelfde adres.

Inrichting minibus

De minibus is volledig uitgerust in functie van het vervoer voor personen die slecht te been zijn.
De minibus biedt plaats aan maximaal 8 personen. Een combinatie van rolstoelgebruikers met passagiers is eveneens mogelijk.
De minibus is uiterst professioneel uitgerust. Er zijn extra verlaagde opstapjes voorzien, alsook een elektronische rolstoellift en handgrepen aan de binnenzijde van de minibus om de veiligheid te van de gebruiker(s) te verhogen.

Het reglement vindt u hieronder terug als bijlage:
Reglement minibus

Niet helemaal duidelijk?
Bekijk onze FAQ om de meestgestelde vragen meteen te raadplegen!

Nieuwsberichten

Kookles – ‘koken met streekproducten’

Woensdag 23 OKTOBER 2019 van 13u30 tot 16u30 De aandacht voor producten van eigen bodem is enorm. De beste chefs benadrukken het belang er van. Witloof, spruiten, asperges, schorseneren… Het is slechts een greep uit de mogelijkheden. In deze workshop leer je heerlijke gerechten bereiden met heerlijke streekproducten. Lesgeld: 5 euro (recept + proeven van […]

Lees meer

Lijndansen – elke donderdag van 13u30 tot en met 16u30

Houdt u van dansen, maar vindt u niet echt een danspartner of danst u liever alleen? Dan is lijndansen een ideale vrijetijdsbesteding voor u. Er bestaan duizenden variaties, dus voor elk wat wils. Bovendien houdt lijndansen u fit en lenig en traint het uw geheugen. Wilt u in een gezellige en ontspannen sfeer dansen op […]

Lees meer

Oude volksspelen

5 NOVEMBER 2019 van 13u30 tot 16u30 We sjoelen, tollen, kegelen, gooien, kaarten,… er op los. De scores worden genoteerd. Wie wordt de dag winnaar?  

Lees meer