Strict Standards: CWS_WP_Help_Plugin and WP_Help_Plugin_Structure define the same property ($instance) in the composition of CWS_WP_Help_Plugin. This might be incompatible, to improve maintainability consider using accessor methods in traits instead. Class was composed in /home/zonnedries/domains/zonnedries.be/public_html/wp-content/plugins/wp-help/classes/plugin.php on line 721
Consultatiebureau Kind&Gezin - ZONNEDRIES
Consultatiebureau Kind&Gezin

ZONNEDRIES

“Een plaats waar iedereen uit de buurt welkom is. In ons dienstencentrum kunnen mensen terecht om andere mensen te ontmoeten, om te ontspannen, om bij te leren en om informatie of hulp te krijgen als dat nodig is. “

 

Vrijwilligerswerk – Consultatiebureau


Jouw profiel

In het consultatiebureau van Kind&Gezin volgen verpleging en dokter het welzijn en groeien van jonge kinderen op. Zij worden door vrijwilligers bijgestaan voor het onthaal van de ouders, het meten en wegen van de kinderen en voor algemene vragen en begeleiding tijdens de consultaties. Als vrijwilliger voor het consultatiebureau heb je een warm hart voor kinderen, ben je geduldig, vriendelijk en sociaal. Je kan je enkele keren per maand vrijmaken tijdens de werkweek.

Taakomschrijving

Je draagt bij dat ouders met jonge kinderen op een vlotte, aangename en deskundige wijze gebruik kunnen maken van de aangeboden dienstverlening. Dit betekent dat de je volgende taken doet:

  • Zorgen voor een warm onthaal en uitleg geven over het verloop van de consulten aan nieuwkomers.
  • Aangeven waar het kindje kan ontkleed worden.
  • Wegen en meten van de kindjes; noteren van gegevens in het gezondheidsboekje.
  •  Zorgen voor het opvolgen van het afsprakenschema en een goede doorstroming naar verpleegkundige en arts.
  • Zorgen voor een goede hygiëne.
  • Een observerende en rapporterende functie hebben naar de arts en de verpleegkundigen.
  • Betrouwbaar zijn en respecteren van de gemaakte afspraken.

Als vrijwilliger voor OCMW Tielt-Winge kom je terecht in een enthousiaste vrijwilligerswerking. De vrijwilligerscoördinator zorgt ervoor dat je warm onthaald wordt, dat je de werking leert kennen en dat je kennis maakt met de medewerkers en vrijwilligers op de werkvloer. Ze zorgt bovendien voor een goede begeleiding van jouw vrijwilligerswerk. Je mag daarnaast rekenen op de nodige vorming, een ongedwongen en aangename sfeer, een gepaste compensatievergoeding, een goede verzekering en bovenal veel plezier.

Locatie voor dit werk

Consultatiebureau Kind & Gezin
Kinderdagverblijf Elfenhuisje
Glabbeeksesteenweg 15
3390 Tielt-Winge

Contactpersoon

016 63 40 03

Niet helemaal duidelijk?
Bekijk onze FAQ om de meestgestelde vragen meteen te raadplegen!

Nieuwsberichten

/

/    

Lees meer

/

/      

Lees meer