Themadagen

ZONNEDRIES

“Een plaats waar iedereen uit de buurt welkom is. In ons dienstencentrum kunnen mensen terecht om andere mensen te ontmoeten, om te ontspannen, om bij te leren en om informatie of hulp te krijgen als dat nodig is. “

 

Themadag


OCMW Tielt-Winge organiseert sinds oktober 2016 een maandelijkse “themadag” in samenwerking met het lokaal dienstencentrum, Zonnedries, en de grootkeuken van het OCMW.

Wie kan er terecht?

Alle gebruikers van de thuisdiensten (aanvullende thuiszorg, gezinszorg, warme maaltijden, bewoners Residentie Zonnedries, gebruikers van het sociaal restaurant…) krijgen steevast een uitnodiging in de brievenbus. Met zulke themadagen wil het OCMW het sociaal restaurant in de kijker plaatsen en gebruikers stimuleren om er een middagmaal te nuttigen aan de democratische prijs van 5.50 euro. Onze fantastische kookploeg kookt immers niet alleen elke dag voor de levering van ruim 300 warme maaltijden aan huis, maar schotelt ’s middags ook een overheerlijk menu met soep, hoofdgerecht en dessert voor in het sociaal restaurant. Inwoners kunnen in Viersterrendries een gezonde, warme maaltijd nuttigen en dit bovendien in gezelschap van elkaar. De stilte van thuis wordt doorbroken en samen met leeftijdsgenoten kan u een babbeltje slaan en verhalen uitwisselen.

Zowel voor het dagmenu in het sociaal restaurant als voor de maandelijkse themadagen kan men beroep doen op vervoer georganiseerd vanuit het OCMW indien dit een probleem vormt. Het OCMW beschikt over een minibus met rolstoellift voor personenvervoer waarmee we alle gebruikers graag ophalen en thuis afzetten na het middagmaal (kostprijs 1 euro heen- en terug).

Bent u geen gebruiker, maar wel inwoner (+65 jaar) en wil u toch eens komen proeven van wat onze kookploeg in huis heeft?
U bent elke middag welkom in sociaal restaurant, Viersterrendries, Zonnedrieslaan 27 te 3390 Tielt-Winge.
Meer informatie terug te vinden onder volgende link: Viersterrendries
Reserveren is noodzakelijk en kan via het lokaal dienstencentrum op het nummer 016 63 55 18

 

 

Niet helemaal duidelijk?
Bekijk onze FAQ om de meestgestelde vragen meteen te raadplegen!

Nieuwsberichten

Kookles – ‘koken met streekproducten’

Woensdag 23 OKTOBER 2019 van 13u30 tot 16u30 De aandacht voor producten van eigen bodem is enorm. De beste chefs benadrukken het belang er van. Witloof, spruiten, asperges, schorseneren… Het is slechts een greep uit de mogelijkheden. In deze workshop leer je heerlijke gerechten bereiden met heerlijke streekproducten. Lesgeld: 5 euro (recept + proeven van […]

Lees meer

Lijndansen – elke donderdag van 13u30 tot en met 16u30

Houdt u van dansen, maar vindt u niet echt een danspartner of danst u liever alleen? Dan is lijndansen een ideale vrijetijdsbesteding voor u. Er bestaan duizenden variaties, dus voor elk wat wils. Bovendien houdt lijndansen u fit en lenig en traint het uw geheugen. Wilt u in een gezellige en ontspannen sfeer dansen op […]

Lees meer

Oude volksspelen

5 NOVEMBER 2019 van 13u30 tot 16u30 We sjoelen, tollen, kegelen, gooien, kaarten,… er op los. De scores worden genoteerd. Wie wordt de dag winnaar?  

Lees meer