Strict Standards: CWS_WP_Help_Plugin and WP_Help_Plugin_Structure define the same property ($instance) in the composition of CWS_WP_Help_Plugin. This might be incompatible, to improve maintainability consider using accessor methods in traits instead. Class was composed in /home/zonnedries/domains/zonnedries.be/public_html/wp-content/plugins/wp-help/classes/plugin.php on line 721
Informatie - ZONNEDRIES
Informatie

ZONNEDRIES

“Een plaats waar iedereen uit de buurt welkom is. In ons dienstencentrum kunnen mensen terecht om andere mensen te ontmoeten, om te ontspannen, om bij te leren en om informatie of hulp te krijgen als dat nodig is. “

 

Informatie


Het sociaal restaurant Viersterrendries bevindt zich in het lokaal dienstencentrum Zonnedries en staat ter beschikking van de inwoners van de gemeente Tielt-Winge. Alle inwoners vanaf 65 jaar met een beginnende zorgbehoevendheid en die nood hebben aan deze dienstverlening zijn welkom. Hoofddoel is het doorbreken van het sociaal isolement. Afwijkingen betreffende de leeftijd zullen individueel bekeken worden.

De centrumleider neemt bij elke nieuwe gebruiker eerst een intakegesprek af alvorens deze in het sociaal restaurant kan aansluiten.

Het sociaal restaurant Viersterrendries is elke werkdag open vanaf 11.30u tot 12.45u, behalve op de dag van het kerstfeest. Tijdens die dag kan elkeen gebruik maken van de dienst warme maaltijden aan huis.

De maaltijden worden bereid in de grootkeuken van het OCMW Tielt-Winge en worden in het sociaal restaurant opgediend om 11.45u.
Een maaltijd bestaat uit soep, hoofdschotel en dessert. Water staat op tafel en andere dranken zijn verkrijgbaar tegen betaling.

De prijs van een maaltijd bedraagt 5,50 euro. Het is noodzakelijk dat de maaltijden minstens 1 dag vooraf besteld worden (vóór 12u). Dit gebeurt bij de medewerkers van het lokaal dienstencentrum. Gebruikers kunnen ook reserveren voor meerdere dagen. Maaltijd-, drank- en/of vervoersbonnetjes die vooraf aangekocht werden, kunnen enkel binnen een termijn van 2 maanden na het laatste bezoek aan het restaurant terugbetaald worden. Dit is enkel toepasbaar wanneer de gebruiker niet meer in de mogelijkheid is om naar het restaurant te komen (ziekte, verhuis naar andere gemeente, opname WZC, overlijden,…).

Gebruikers die omwille van gezondheidsredenen een dieetmaaltijd wensen, dienen dit door te geven bij de reservatie van de maaltijd.
Het annuleren van een maaltijd kan telefonisch gebeuren voor 9u ‘s morgens.
Bij laattijdige annulering wordt de maaltijd aangerekend.

Mensen die moeilijkheden hebben om zelfstandig naar Viersterrendries het sociaal restaurant te gaan, kunnen met de minibus opgehaald en teruggebracht worden van en naar het sociaal restaurant Viersterrendries. Tijdens deze ritten worden er geen tussenstoppen gemaakt. De kostprijs per rit bedraagt 1 euro. Eerst dient men zich wel te registreren als gebruiker van de dienstverlening minibus en betaalt men 10 euro per kalenderjaar of 1 euro per maand.

Conform de geldende wetgeving mag er niets van de maaltijd mee naar huis genomen worden. Deze dient ter plaatse geconsumeerd te worden met uitzondering van een stuk fruit of een voorverpakt dessert.

De toegang tot het sociaal restaurant kan ontzegd worden aan gebruikers die zich niet houden aan de bepalingen van dit reglement en dit voor een (on)bepaalde termijn.
Het bijzonder comité voor de sociale dienst (BCSD) van het OCMW Tielt-Winge beslist over de toepassing van deze sanctie.

Interesse? Bekijk via onderstaande link ook het menu van de week!
Menu van de week

Reserveren kan via
016 63 55 18

Niet helemaal duidelijk?
Bekijk onze FAQ om de meestgestelde vragen meteen te raadplegen!

Nieuwsberichten

Pannenkoekennamiddag

Dinsdag 4 FEBRUARI 2020 van 13u30 tot 16u30 In februari wordt ‘lichtmis’ gevierd en worden de traditionele pannenkoeken gebakken. Dit is niet anders in ons dienstencentrum. Voor 1 dag worden we een pannenkoekenhuisje en wordt de lekkernij aangeboden aan een schappelijke prijs. 1,50 euro voor 2 pannenkoeken (om ter plaatse te eten) 3 euro voor […]

Lees meer

Lijndansen – elke donderdag van 13u30 tot en met 16u30

Houdt u van dansen, maar vindt u niet echt een danspartner of danst u liever alleen? Dan is lijndansen een ideale vrijetijdsbesteding voor u. Er bestaan duizenden variaties, dus voor elk wat wils. Bovendien houdt lijndansen u fit en lenig en traint het uw geheugen. Wilt u in een gezellige en ontspannen sfeer dansen op […]

Lees meer

Info: Opfrissing verkeersregels

Dinsdag 25 FEBRUARI 2020 van 13u30 tot 16u30 ‘Opfriscursus van de verkeersregels’ i.s.m. ‘Politiezone Hageland’ In de opfriscursus verkeer zullen de nieuwigheden (anno 2019/2020) in het verkeer aangehaald worden. Alsook zullen er praktijk voorbeelden en ‘wat te doen bij een verkeerscontrole Politie’, alcohol, drugtest, boorddocumenten en rijbewijs aan bod komen. 2 inspecteurs van de groep […]

Lees meer