Strict Standards: CWS_WP_Help_Plugin and WP_Help_Plugin_Structure define the same property ($instance) in the composition of CWS_WP_Help_Plugin. This might be incompatible, to improve maintainability consider using accessor methods in traits instead. Class was composed in /home/zonnedries/domains/zonnedries.be/public_html/wp-content/plugins/wp-help/classes/plugin.php on line 721
Nieuws - ZONNEDRIES

Zonnedries, een schakel in de thuiszorg.

Maak kennis met onze diensten: wassalon, mindermobielencentrale, personenalarm, vorming, sociaal restaurant, pedicure/manicure,…

Lees meer

Zonnedries, waar mensen samen komen.

Er wordt veel belang gehecht aan gezelligheid en sociaal contact.

 

Lees meer

Zonnedries, toegangkelijk voor iedereen.

Ons dienstencentrum is rolstoeltoegangkelijk: voorzien van automatische toegangsdeuren,…
We beschikken ook over een minibus die uiterst professioneel is uitgerust met verlaagde opstapjes, elekronische rolstoellift,…

 

Lees meer

Zonnedries, heet iedereen welkom.

Ben je inwoner of kom je toevallig voorbij met de fiets,…? Breng ons zeker een bezoekje of kom uitrusten op ons heerlijk terras

Lees meer

 Het belangrijkste nieuws van al onze diensten kan je hier vinden


 

Aandacht! Extra! Kaarten en rummikub vanaf SEPTEMBER

Oproep naar kaarters en rummikub spelers. Senioren zijn er zich van bewust: het geheugen is zoals een puzzel, soms ontbreekt er een stukje en pas na een tijdje zoeken vinden we het stukje terug.
Waarom niet kaarten of rummikub?
Het verhoogt je concentratievermogen en verbetert je logisch denken.
Daarom wordt kaarten en rummikub sterk aanbevolen voor senioren. Indien je je geheugen progressief wil verbeteren, kan je in het dienstencentrum elke maandag- en donderdagnamiddag kaarten. Rummikub elke maandagnamiddag.


Vrijwilligers gezocht!
Wij doen een warme oproep naar gemotiveerde vrijwilligers die willen mee werken in ons cafetaria. Laat snel iets weten, we zijn op zoek naar jou!
Graag contact opnemen in het LDC 016/635518


 

 

Dinsdag 21 JANUARI 2020 van 13u30 tot 16u30

De film schetst een beeld van Will Tura als onvermoeibare werker die langzaam maar zeker naar de top is geklommen. Jan Decleir is de vertelstem van de prent. Van het credo van zijn jongste broer, overleden in 1989, heeft Will zijn levensmotto gemaakt: hoop doet leven. Elke hit is een trede op de ladder geweest: ‘Eenzaam zonder jou’ , ‘Vlaanderen mijn land’ , ‘Arme Joe’, ‘Het kan niet zijn’, ‘Ik mis je zo’ en ‘Alleen gaan’.
Het beschermen van zijn privacy is voor Will altijd een prioriteit geweest, maar voor de eerste maal wordt in deze film getoond dat zijn bestaan er één geweest is van vallen en opstaan.
De ontmoeting met Gilbert Bécaud, de muzikanten van Elvis Presley of de rode Duivels zijn hem bijgebleven en vormden een inspiratiebron voor zijn composities en opnamen. Maar de gedachten wisseling tijdens de audiëntie met Koning Boudewijn ervaart hij nog steeds als een hoogtepunt.
De film laat de kijker op een onverwachte en verrassende manier kennismaken met Tura’s repertoire. De kijker krijgt fragmenten uit de concerten in Vorst nationaal te zien in combinatie met archiefbeelden uit zijn leven. Wat drijft Will Tura? Wie zijn de mensen die hem geholpen hebben in zijn carrière? Hoe kan iemand dit vak zestig jaar lang blijven uitoefenen? Hoe combineert hij werk en gezinsleven?
Kom zeker kijken!
Tijdens de pauze is er voor iedereen koffie en gebak;
Toegang: Kaartjes worden verkocht aan 5 euro.


Dinsdag 4 FEBRUARI 2020 van 13u30 tot 16u30

In februari wordt ‘lichtmis’ gevierd en worden de traditionele pannenkoeken gebakken. Dit is niet anders in ons dienstencentrum. Voor 1 dag worden we een pannenkoekenhuisje en wordt de lekkernij aangeboden aan een schappelijke prijs.
1,50 euro voor 2 pannenkoeken (om ter plaatse te eten)
3 euro voor 5 pannenkoeken (om mee te nemen)
Kaartjes te koop in het LDC.

 


Dinsdag 11 FEBRUARI 2020 van 13u30 tot 16u30

14 februari komt er met rasse schreden aan. Wij vieren ‘Valentijn’ alvast vandaag.
Geen zin om het alleen te vieren? Geen nood, François zorgt voor ambiance door aangename muziek te brengen. Je wordt helemaal opgenomen door de gezelligheid en aangename sfeer.
Dansen is zeker toegelaten en meezingen zorgt voor de nodige vitamines.
Voor elkeen wordt er een leuke attentie voorzien!
Toegang: 5 euro


OCMW Tielt-Winge is terug te vinden op Facebook

Sinds 1 maart 2018 is OCMW Tielt-Winge terug te vinden zijn op Facebook.
Het is onze bedoeling om via dit kanaal te tonen wie we zijn en vooral, wat we doen.

Dagelijks creëren we verhalen en komen we in situaties terecht die de moeite waard zijn om te delen met elkaar. En net dát willen we verwezenlijken. De buitenwereld laten zien wat wij allemaal verrichten, zowel kleine dingen als grote.

Wij hopen via Facebook ook transparant te communiceren naar alle mogelijke doelgroepen en geïnteresseerden en alzo betrokkenheid te creëren.


LDC zamelde 875.78 euro in voor ‘Kom op tegen Kanker’

Op dinsdag 9 januari 2018 overhandigde OCMW-voorzitter Fons Lemmens een cheque van 875,78 euro aan de stichting ‘Kom op tegen Kanker’.

Doorheen het jaar werd Spekkie (zie afbeelding) uitgestald in het lokaal dienstencentrum Zonnedries. Bezoekers van het dienstencentrum waren dan vrij om een cent te doneren ten voordele van de Stichting Kom op tegen Kanker.
Eind 2017 werd Spekkie ‘geslacht’ en de opbrengst was hartverwarmend. Fons Lemmens, OCMW-voorzitter, was dan ook fier om in naam van alle gebruikers van LDC Zonnedries een cheque te mogen overhandigen ter waarde van 875,78 euro.

Aan iedereen die er een cent instak (groot of klein) een welgemeende DANKJEWEL!


Zit je met een vraag rond zorg?

Sedert een aantal jaren is er binnen het OCMW een zorgloket aanwezig. Het zorgloket is de verantwoordelijkheid van de coördinator thuiszorg, Inge Salaets.

Het zorgloket kende zijn ontstaan vanuit een aanvoelen dat mensen in hun zoektocht naar zorg, in de ruime zin van het woord, graag meer begeleiding krijgen. In de praktijk wil dit zeggen dat er samen met de mensen op zoek gegaan wordt naar de meest passende hulp binnen het OCMW of buiten het OCMW. Vanuit het zorgloket gaan we samen op zoek naar antwoorden op alle vragen die met zorg te maken hebben en alles wat hieruit voortvloeit (bijv. zoektocht naar zorg in huis, administratie,..).

Inge houdt twee keer per maand een zitdag zorgloket binnen het lokaal dienstencentrum Zonnedries, Zonnedrieslaan 27, 3390 Tielt-Winge (zitdaglokaal).

Eerstvolgende zitdagen zorgloket zijn voorzien:

  • Dinsdag 28 januari 2020
  • Dinsdag 4 februari 2020
  • Dinsdag 25 februari 2020
  • Dinsdag 3 maart 2020

en dit telkens van 15u30 tot 16u30.

Elke inwoner van Tielt-Winge die zit met een vraag rond zorg, kan er dan terecht. U hoeft hiervoor geen afspraak vast te leggen.


Nieuwsberichten

Pannenkoekennamiddag

Dinsdag 4 FEBRUARI 2020 van 13u30 tot 16u30 In februari wordt ‘lichtmis’ gevierd en worden de traditionele pannenkoeken gebakken. Dit is niet anders in ons dienstencentrum. Voor 1 dag worden we een pannenkoekenhuisje en wordt de lekkernij aangeboden aan een schappelijke prijs. 1,50 euro voor 2 pannenkoeken (om ter plaatse te eten) 3 euro voor […]

Lees meer

Lijndansen – elke donderdag van 13u30 tot en met 16u30

Houdt u van dansen, maar vindt u niet echt een danspartner of danst u liever alleen? Dan is lijndansen een ideale vrijetijdsbesteding voor u. Er bestaan duizenden variaties, dus voor elk wat wils. Bovendien houdt lijndansen u fit en lenig en traint het uw geheugen. Wilt u in een gezellige en ontspannen sfeer dansen op […]

Lees meer

Info: Opfrissing verkeersregels

Dinsdag 25 FEBRUARI 2020 van 13u30 tot 16u30 ‘Opfriscursus van de verkeersregels’ i.s.m. ‘Politiezone Hageland’ In de opfriscursus verkeer zullen de nieuwigheden (anno 2019/2020) in het verkeer aangehaald worden. Alsook zullen er praktijk voorbeelden en ‘wat te doen bij een verkeerscontrole Politie’, alcohol, drugtest, boorddocumenten en rijbewijs aan bod komen. 2 inspecteurs van de groep […]

Lees meer

Filmnamiddag: Will Tura ‘Hoop doet leven’

Dinsdag 21 JANUARI 2020 van 13u30 tot 16u30 De film schetst een beeld van Will Tura als onvermoeibare werker die langzaam maar zeker naar de top is geklommen. Jan Decleir is de vertelstem van de prent. Van het credo van zijn jongste broer, overleden in 1989, heeft Will zijn levensmotto gemaakt: hoop doet leven. Elke […]

Lees meer

Valentijnviering met DJ François

Dinsdag 11 FEBRUARI van 13u30 tot 16u30 14 februari komt er met rasse schreden aan. Wij vieren ‘Valentijn’ alvast vandaag. Geen zin om het alleen te vieren? Geen nood, François zorgt voor ambiance door aangename muziek te brengen. Je wordt helemaal opgenomen door de gezelligheid en aangename sfeer. Dansen is zeker toegelaten en meezingen zorgt […]

Lees meer

Handwerkcafé – elke maandag van 13u30 tot 16u30

Iedere maandagmiddag organiseert LDC Zonnedries van 13.00 – 16.30 uur een gezellig handwerkcafé. Breien, haken, naaien, borduren,… Eveneens ook mogelijkheid tot het leggen van een kaartje, spelen van spelletjes,… Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen! De toegang is gratis.

Lees meer

Niet helemaal duidelijk?
Bekijk onze FAQ om de meestgestelde vragen meteen te raadplegen!