Zonnedries, een schakel in de thuiszorg.

Maak kennis met onze diensten: wassalon, mindermobielencentrale, personenalarm, vorming, sociaal restaurant, pedicure/manicure,…

Lees meer

Zonnedries, waar mensen samen komen.

Er wordt veel belang gehecht aan gezelligheid en sociaal contact.

 

Lees meer

Zonnedries, toegangkelijk voor iedereen.

Ons dienstencentrum is rolstoeltoegangkelijk: voorzien van automatische toegangsdeuren,…
We beschikken ook over een minibus die uiterst professioneel is uitgerust met verlaagde opstapjes, elekronische rolstoellift,…

 

Lees meer

Zonnedries, heet iedereen welkom.

Ben je inwoner of kom je toevallig voorbij met de fiets,…? Breng ons zeker een bezoekje of kom uitrusten op ons heerlijk terras

Lees meer

 Het belangrijkste nieuws van al onze diensten kan je hier vinden


 

Aandacht! Extra! Kaarten en rummikub vanaf SEPTEMBER

Oproep naar kaarters en rummikub spelers. Senioren zijn er zich van bewust: het geheugen is zoals een puzzel, soms ontbreekt er een stukje en pas na een tijdje zoeken vinden we het stukje terug.
Waarom niet kaarten of rummikub?
Het verhoogt je concentratievermogen en verbetert je logisch denken.
Daarom wordt kaarten en rummikub sterk aanbevolen voor senioren. Indien je je geheugen progressief wil verbeteren, kan je in het dienstencentrum elke maandag- en donderdagnamiddag kaarten. Rummikub elke maandagnamiddag.


Uitstap ‘Monschau’ 27 AUGUSTUS 2019
Een parel in de Eifel ‘Monschau’, zeker het bezoeken waard!
Niet ver van de grens met Nederland en België ligt Monschau in een van de mooiste streken van Duitsland. Het stadje zelf biedt mooie vakwerkhuizen en een oud gezellig centrum.
Direct aan het begin van Monschau ligt de ‘Glashutte’ waar we vandaag een bezoek aan brengen. Dit grote gebouw waar in 1982 de laatste textielfabriek sloot is gerenoveerd en biedt onderdak aan onder andere de zogenaamde ‘Glashutte’, een grote winkel waar u alles vindt op het gebied van glaswerk. Of het nu vazen, servies, schalen, drinkglazen, kunst of zelfs kerstbollen betreft, hier vindt u het allemaal.
Daarnaast vindt u ook nog andere ambachten, zoals een juwelier, een houtbrand malerij, een bakker, een houtsnijder, textielhandwerken enz. Op een gezellig nagebootst dorpsplein wordt er ons een warme maaltijd geserveerd.
Na de middag gaat het richting Rurberg en genieten we volop van een rustige rondvaart (de boten worden elektrisch aangedreven) op de Rursee. In Schwammenauel stappen we op een treintje en een rondrit laat ons nog meer natuurschoon zien.
Onze laatste zomerse uitstap mag je zeker niet missen!Vakantieperiode

Het lokaal dienstencentrum zal van 29 juli 2019 tot en met 25 augustus 2019 op een laag pitje draaien. Bijgevolg zullen er tijdens deze periode geen activiteiten plaatsvinden. Er zal elke voormiddag van 8.30 uur tot 12 uur wel iemand aanwezig zijn. Tijdens deze periode zal het sociaal restaurant en het was -en droogsalon wel geopend blijven.


OPROEP

Wij zijn dringend op zoek naar lesgevers voor de volgende taallessen: Duits en Spaans.
Voel jij je geroepen om dit twee uurtjes in de week, uitgezonderd schoolvakanties op een aangename en in een mooie locatie over te brengen aan een kleine groep, neem dan zeker contact met ons op.
LDC Zonnedries 016 79 64 40 (Rita) wij geven je graag meer informatie.


OCMW Tielt-Winge is terug te vinden op Facebook

Sinds 1 maart 2018 is OCMW Tielt-Winge terug te vinden zijn op Facebook.
Het is onze bedoeling om via dit kanaal te tonen wie we zijn en vooral, wat we doen.

Dagelijks creëren we verhalen en komen we in situaties terecht die de moeite waard zijn om te delen met elkaar. En net dát willen we verwezenlijken. De buitenwereld laten zien wat wij allemaal verrichten, zowel kleine dingen als grote.

Wij hopen via Facebook ook transparant te communiceren naar alle mogelijke doelgroepen en geïnteresseerden en alzo betrokkenheid te creëren.


LDC zamelde 875.78 euro in voor ‘Kom op tegen Kanker’

Op dinsdag 9 januari 2018 overhandigde OCMW-voorzitter Fons Lemmens een cheque van 875,78 euro aan de stichting ‘Kom op tegen Kanker’.

Doorheen het jaar werd Spekkie (zie afbeelding) uitgestald in het lokaal dienstencentrum Zonnedries. Bezoekers van het dienstencentrum waren dan vrij om een cent te doneren ten voordele van de Stichting Kom op tegen Kanker.
Eind 2017 werd Spekkie ‘geslacht’ en de opbrengst was hartverwarmend. Fons Lemmens, OCMW-voorzitter, was dan ook fier om in naam van alle gebruikers van LDC Zonnedries een cheque te mogen overhandigen ter waarde van 875,78 euro.

Aan iedereen die er een cent instak (groot of klein) een welgemeende DANKJEWEL!


Zit je met een vraag rond zorg?

Sedert een aantal jaren is er binnen het OCMW een zorgloket aanwezig. Het zorgloket is de verantwoordelijkheid van de coördinator thuiszorg, Inge Salaets.

Het zorgloket kende zijn ontstaan vanuit een aanvoelen dat mensen in hun zoektocht naar zorg, in de ruime zin van het woord, graag meer begeleiding krijgen. In de praktijk wil dit zeggen dat er samen met de mensen op zoek gegaan wordt naar de meest passende hulp binnen het OCMW of buiten het OCMW. Vanuit het zorgloket gaan we samen op zoek naar antwoorden op alle vragen die met zorg te maken hebben en alles wat hieruit voortvloeit (bijv. zoektocht naar zorg in huis, administratie,..).

Inge houdt twee keer per maand een zitdag zorgloket binnen het lokaal dienstencentrum Zonnedries, Zonnedrieslaan 27, 3390 Tielt-Winge (zitdaglokaal).

Eerstvolgende zitdagen zorgloket zijn voorzien:

  • Dinsdag 27 augustus 2019
  • Dinsdag 3 september 2019
  • Dinsdag 24 september 2019
  • Dinsdag 1 oktober 2019

en dit telkens van 15u30 tot 16u30.

Elke inwoner van Tielt-Winge die zit met een vraag rond zorg, kan er dan terecht. U hoeft hiervoor geen afspraak vast te leggen.


Nieuwsberichten

Muziekterras met DJ François

Kunnen we ons terras vandaag openstellen, dat zal vooral aan de weergoden liggen. François zorgt alvast voor de nodige ambiance en brengt muziek voor ieder wat wils en zo wordt het weer aangenaam vertoeven in ons dienstencentrum. De dansvloer zal uitnodigend klaar liggen. Toegang: gratis

Lees meer

Lijndansen – elke donderdag van 13u30 tot en met 16u30

Houdt u van dansen, maar vindt u niet echt een danspartner of danst u liever alleen? Dan is lijndansen een ideale vrijetijdsbesteding voor u. Er bestaan duizenden variaties, dus voor elk wat wils. Bovendien houdt lijndansen u fit en lenig en traint het uw geheugen. Wilt u in een gezellige en ontspannen sfeer dansen op […]

Lees meer

Bakken met Fernand ‘Flantaart’

17 SEPTEMBER 2019 van 13u30 tot 16u30 Op zoek naar een lekker ‘flantaart’ recept? Fernand gaat je dit graag bezorgen. Koffie + stuk taart + recept : 4 euro  

Lees meer

Barbecue

Om 15 uur openen we een mooi verzorgd buffet en kan onze jaarlijkse barbecue starten. Ook dit jaar kan je voor de prijs van 10 euro, 2 stukken vlees, groentjes en aardappelen/pasta/brood genieten van een verzorgde barbecue, met een ijsje als dessert. Keuze uit: Kipfilet – chipolata – spek Kaartjes zijn te koop tot en […]

Lees meer

Uitstap ‘Monschau’

Uitstap ‘Monschau’ 27 augustus 2019 Een parel in de Eifel ‘Monschau’, zeker het bezoeken waard! Niet ver van de grens met Nederland en België ligt Monschau in een van de mooiste streken van Duitsland. Het stadje zelf biedt mooie vakwerkhuizen en een oud gezellig centrum. Direct aan het begin van Monschau ligt de ‘Glashutte’ waar […]

Lees meer

Handwerkcafé – elke maandag van 13u30 tot 16u30

Iedere maandagmiddag organiseert LDC Zonnedries van 13.00 – 16.30 uur een gezellig handwerkcafé. Breien, haken, naaien, borduren,… Eveneens ook mogelijkheid tot het leggen van een kaartje, spelen van spelletjes,… Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen! De toegang is gratis.

Lees meer

Niet helemaal duidelijk?
Bekijk onze FAQ om de meestgestelde vragen meteen te raadplegen!