Strict Standards: CWS_WP_Help_Plugin and WP_Help_Plugin_Structure define the same property ($instance) in the composition of CWS_WP_Help_Plugin. This might be incompatible, to improve maintainability consider using accessor methods in traits instead. Class was composed in /home/zonnedries/domains/zonnedries.be/public_html/wp-content/plugins/wp-help/classes/plugin.php on line 721
Nieuws - ZONNEDRIES

Zonnedries, een schakel in de thuiszorg.

Maak kennis met onze diensten: wassalon, mindermobielencentrale, personenalarm, vorming, sociaal restaurant, pedicure/manicure,…

Lees meer

Zonnedries, waar mensen samen komen.

Er wordt veel belang gehecht aan gezelligheid en sociaal contact.

 

Lees meer

Zonnedries, toegangkelijk voor iedereen.

Ons dienstencentrum is rolstoeltoegangkelijk: voorzien van automatische toegangsdeuren,…
We beschikken ook over een minibus die uiterst professioneel is uitgerust met verlaagde opstapjes, elekronische rolstoellift,…

 

Lees meer

Zonnedries, heet iedereen welkom.

Ben je inwoner of kom je toevallig voorbij met de fiets,…? Breng ons zeker een bezoekje of kom uitrusten op ons heerlijk terras

Lees meer

 Het belangrijkste nieuws van al onze diensten kan je hier vinden


 

Aandacht! Extra! Kaarten en rummikub vanaf SEPTEMBER

Oproep naar kaarters en rummikub spelers. Senioren zijn er zich van bewust: het geheugen is zoals een puzzel, soms ontbreekt er een stukje en pas na een tijdje zoeken vinden we het stukje terug.
Waarom niet kaarten of rummikub?
Het verhoogt je concentratievermogen en verbetert je logisch denken.
Daarom wordt kaarten en rummikub sterk aanbevolen voor senioren. Indien je je geheugen progressief wil verbeteren, kan je in het dienstencentrum elke maandag- en donderdagnamiddag kaarten. Rummikub elke maandagnamiddag.


Vrijwilligers gezocht!
Wij doen een warme oproep naar gemotiveerde vrijwilligers die willen mee werken in ons cafetaria. Laat snel iets weten, we zijn op zoek naar jou!
Graag contact opnemen in het LDC 016/635518Info: ‘Palliatieve zorgen’ door Panal 
12 NOVEMBER 2019 van 13u30 tot 16u30
Het kan zijn dat jij of iemand in je omgeving geconfronteerd werd met ernstig (ongeneeslijk) ziek zijn. Of je wordt een dagje ouder of neemt de zorg op voor iemand die ouder wordt. Dit zorgt soms voor heel wat vragen over je eigen gezondheid en zorg in de toekomst. In deze lezing over vroegtijdige zorgplanning bespreken we heel wat terminologie als het gaat over plannen en zorg: vertrouwenspersoon, vertegenwoordiger, wilsverklaringen, orgaandonatie, lichaam schenken aan de wetenschap, euthanasie,…
We geven ook informatie over palliatieve zorg en over de werking van Panal. We staan stil bij het belang van nadenken en praten over het levenseinde.
Toegang: gratis


Retro dansnamiddag in het teken ‘week van de senioren’ met Jan Geenen 19 NOVEMBER 2019 van 13u30 tot 16u30
Jan heeft één grote hobby en dat is zingen. Maar al te graag doet hij dit voor een iets ouder publiek. Nederlandstalige liedjes, ook zelf geschreven nummers, maar ook veel gekende liedjes en meezingers. Van uit de oude doos tot wat recenter, maar allemaal in hetzelfde gezellige genre. Met tussendoor een grap, een mop, een knipoog naar ons dagelijks leven…
Toegang: gratis


OPROEP

Wij zijn dringend op zoek naar lesgevers voor de volgende taallessen: Duits en Spaans.
Voel jij je geroepen om dit twee uurtjes in de week, uitgezonderd schoolvakanties op een aangename en in een mooie locatie over te brengen aan een kleine groep, neem dan zeker contact met ons op.
LDC Zonnedries 016 79 64 40 (Rita) wij geven je graag meer informatie.


OCMW Tielt-Winge is terug te vinden op Facebook

Sinds 1 maart 2018 is OCMW Tielt-Winge terug te vinden zijn op Facebook.
Het is onze bedoeling om via dit kanaal te tonen wie we zijn en vooral, wat we doen.

Dagelijks creëren we verhalen en komen we in situaties terecht die de moeite waard zijn om te delen met elkaar. En net dát willen we verwezenlijken. De buitenwereld laten zien wat wij allemaal verrichten, zowel kleine dingen als grote.

Wij hopen via Facebook ook transparant te communiceren naar alle mogelijke doelgroepen en geïnteresseerden en alzo betrokkenheid te creëren.


LDC zamelde 875.78 euro in voor ‘Kom op tegen Kanker’

Op dinsdag 9 januari 2018 overhandigde OCMW-voorzitter Fons Lemmens een cheque van 875,78 euro aan de stichting ‘Kom op tegen Kanker’.

Doorheen het jaar werd Spekkie (zie afbeelding) uitgestald in het lokaal dienstencentrum Zonnedries. Bezoekers van het dienstencentrum waren dan vrij om een cent te doneren ten voordele van de Stichting Kom op tegen Kanker.
Eind 2017 werd Spekkie ‘geslacht’ en de opbrengst was hartverwarmend. Fons Lemmens, OCMW-voorzitter, was dan ook fier om in naam van alle gebruikers van LDC Zonnedries een cheque te mogen overhandigen ter waarde van 875,78 euro.

Aan iedereen die er een cent instak (groot of klein) een welgemeende DANKJEWEL!


Zit je met een vraag rond zorg?

Sedert een aantal jaren is er binnen het OCMW een zorgloket aanwezig. Het zorgloket is de verantwoordelijkheid van de coördinator thuiszorg, Inge Salaets.

Het zorgloket kende zijn ontstaan vanuit een aanvoelen dat mensen in hun zoektocht naar zorg, in de ruime zin van het woord, graag meer begeleiding krijgen. In de praktijk wil dit zeggen dat er samen met de mensen op zoek gegaan wordt naar de meest passende hulp binnen het OCMW of buiten het OCMW. Vanuit het zorgloket gaan we samen op zoek naar antwoorden op alle vragen die met zorg te maken hebben en alles wat hieruit voortvloeit (bijv. zoektocht naar zorg in huis, administratie,..).

Inge houdt twee keer per maand een zitdag zorgloket binnen het lokaal dienstencentrum Zonnedries, Zonnedrieslaan 27, 3390 Tielt-Winge (zitdaglokaal).

Eerstvolgende zitdagen zorgloket zijn voorzien:

  • Dinsdag 29 oktober 2019
  • Dinsdag 5 november 2019
  • Dinsdag 26 november 2019
  • Dinsdag 3 december 2019

en dit telkens van 15u30 tot 16u30.

Elke inwoner van Tielt-Winge die zit met een vraag rond zorg, kan er dan terecht. U hoeft hiervoor geen afspraak vast te leggen.


Nieuwsberichten

Uitstap – ‘Winterland Hasselt’

Dinsdag 3 DECEMBER 2019 De kerstmarkt blijft één van de absolute trekpleisters van ‘Winterland’ Hasselt. Je vindt er de origineelste cadeautjes voor iedereen die je in de kerstperiode wil verrassen met een leuke warme attentie. Een groot aandeel van de producten zijn handgemaakt door ambachtslieden van over de hele wereld. Je vindt er: Ruim 80 […]

Lees meer

Lijndansen – elke donderdag van 13u30 tot en met 16u30

Houdt u van dansen, maar vindt u niet echt een danspartner of danst u liever alleen? Dan is lijndansen een ideale vrijetijdsbesteding voor u. Er bestaan duizenden variaties, dus voor elk wat wils. Bovendien houdt lijndansen u fit en lenig en traint het uw geheugen. Wilt u in een gezellige en ontspannen sfeer dansen op […]

Lees meer

Oude volksspelen

5 NOVEMBER 2019 van 13u30 tot 16u30 We sjoelen, tollen, kegelen, gooien, kaarten,… er op los. De scores worden genoteerd. Wie wordt de dag winnaar?  

Lees meer

Bakken met Fernand – ‘Tarte tatin’

Dinsdag 26 NOVEMBER 2019 van 13u30 tot 16u30 Een omgekeerde appeltaart met een laagje gekarameliseerde suiker. Een taart die zeker in de smaak gaat vallen bij jong en oud. Lesgeld: 4 euro (recept+ stuk taart + koffie)

Lees meer

Kerstfeest met ‘De Pretshow’

Dinsdag 17 DECEMBER 2019 van 11u30 tot 16u30 Naar jaarlijkse traditie vieren we rond deze tijd ons kerstfeest. Samen genieten we vanaf 12 uur van een lekkere kerstmaaltijd. Deuren open vanaf 11.30 uur Het kerstmenu bestaat uit: Aperitief Soep Hoofdschotel Dessert Koffie en gebak Na het eten nemen we plaats voor ‘De Pretshow’. De pretshow […]

Lees meer

Handwerkcafé – elke maandag van 13u30 tot 16u30

Iedere maandagmiddag organiseert LDC Zonnedries van 13.00 – 16.30 uur een gezellig handwerkcafé. Breien, haken, naaien, borduren,… Eveneens ook mogelijkheid tot het leggen van een kaartje, spelen van spelletjes,… Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen! De toegang is gratis.

Lees meer

Niet helemaal duidelijk?
Bekijk onze FAQ om de meestgestelde vragen meteen te raadplegen!