Modeshow ‘Carmens collection’

ZONNEDRIES

“Een plaats waar iedereen uit de buurt welkom is. In ons dienstencentrum kunnen mensen terecht om andere mensen te ontmoeten, om te ontspannen, om bij te leren en om informatie of hulp te krijgen als dat nodig is. “

 

Modeshow ‘Carmens collection’

Dinsdag 22 OKTOBER 2019 van 13u30 tot 16u30 Modeshow ‘Carmens collection’

Kom zeker een kijkje nemen naar de nieuwste wintercollectie, misschien vind je wel een mooi kleedje of bloesje. Aan de heren wordt zeker ook gedacht. Een nieuwe pul of hemd vind je zeker naar je zin.
Mogelijkheid om vrijblijvend te passen, er is geen enkele aankoopverplichting.
Toegang: gratis

Welkom in Poperinge in de provincie West-Vlaanderen.
Een gids laat ons genieten van bijzondere plekjes tijdens een prachtige rondrit door de streek. Poperinge wordt gekenmerkt door haar hopcultuur, terwijl de Eerste Wereldoorlog de plek was waar Britse soldaten zich kwamen vermaken.
We passeren zeker langs de Lysenthoek begraafplaats. Het is de enige Britse begraafplaats waar een vrouw begraven ligt, een verpleegster. Dan rijden we Frankrijk binnen en de Catsberg op. Hier staat een abdij van de paters Cisterciënzers. De smokkelroute mag zeker niet ontbreken, alsook de verhalen er rond. Watou, bekend om zijn 2 brouwerijen, met het Hommelbier en St. Bernardus is tevens een kunst- en poëziedorp, veel bezocht in de zomer.
We rijden langs ‘Proven’ waar het kasteel staat van Henri d’ Udekem d’ Acoz.
Na deze prachtige rondrit wordt een stop gehouden bij ‘het Hoppecruyt’.
We worden er door ‘Benedicte’ een gastvrije hopboerin ontvangen en ze leidt ons rond op een echt ‘hommelhof’. We genieten er van een ‘hommelbier’ en ze speelt voor ons accordeon.
We nemen de weg terug naar Poperinge en maken kennis met de stad en haar mooie gebouwen. Daarna maken we nog een laatste stop voor een drink vooraleer we huiswaarts keren.

Prijs per persoon:
Autocar + 3 gangenmenu (soep, hoofdschotel, dessert, koffie) + gids + rondrit + Hommelbier + bezoek aan het ‘Hoppecruyt’ = 32 euro

Opstapplaats en vertrek:
* School Heuvel 8 uur
* Lokaal dienstencentrum Zonnedries om 8.05 uur
* Gemeentehuis Tielt om 8.10 uur
* Café Jazz om 8.12 uur
* Blereberg (garage Trappeniers) om 8.15 uur
* Kruispunt Driesstraat – Puttestraat om 8.17 uur
* Meensel-Kiezegem statie om 8.20 uur
* Ontmoetingscentrum Kiezegem om 8.25 uur
* Hoek Wingerstraat – Leuvensesteenweg om 8.35 uur
* Hoek Wingerstraat – Motbroekstraat om 8.40 uur
* Oud gemeentehuis Houwaart om 8.45 uur
* Haldertstraat om 8.48 uur
* Toyota garage (Van Horenbeek) Tielt om 8.50 uur

Inschrijven is mogelijk bij Rita of Kathleen in het LDC. Het uitstapgeld kan je in het lokaal dienstencentrum betalen via bancontact.

_

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niet helemaal duidelijk?
Bekijk onze FAQ om de meestgestelde vragen meteen te raadplegen!

Nieuwsberichten

Kookles – ‘koken met streekproducten’

Woensdag 23 OKTOBER 2019 van 13u30 tot 16u30 De aandacht voor producten van eigen bodem is enorm. De beste chefs benadrukken het belang er van. Witloof, spruiten, asperges, schorseneren… Het is slechts een greep uit de mogelijkheden. In deze workshop leer je heerlijke gerechten bereiden met heerlijke streekproducten. Lesgeld: 5 euro (recept + proeven van […]

Lees meer

Lijndansen – elke donderdag van 13u30 tot en met 16u30

Houdt u van dansen, maar vindt u niet echt een danspartner of danst u liever alleen? Dan is lijndansen een ideale vrijetijdsbesteding voor u. Er bestaan duizenden variaties, dus voor elk wat wils. Bovendien houdt lijndansen u fit en lenig en traint het uw geheugen. Wilt u in een gezellige en ontspannen sfeer dansen op […]

Lees meer

Bakken met Fernand ‘Rozijnenkoeken’

15 OKTOBER 2019 van 13u30 tot 16u30 Steek de oven aan en bak zelf rozijnenkoeken. Verser dan dit vind je ze niet en de voldoening is zo groot. Aan de hand van een recept getoond door Fernand moet je dit zeker lukken. Inschrijven is noodzakelijk. Lesgeld: 4 euro (recept + koffie + koek)  

Lees meer