Uitstap – ‘Philippine en Sluis’

ZONNEDRIES

“Een plaats waar iedereen uit de buurt welkom is. In ons dienstencentrum kunnen mensen terecht om andere mensen te ontmoeten, om te ontspannen, om bij te leren en om informatie of hulp te krijgen als dat nodig is. “

 

Uitstap – ‘Philippine en Sluis’

Maandag 7 OKTOBER 2019

Vandaag trekken we naar Philippine (Zeeuws Vlaanderen) om er te genieten van een heerlijke portie ‘Zeeuwse mosselen’ à volonté. Wie dit niet lust kan wat anders bestellen.
Vandaag is de mosselcultuur nog steeds niet weg te denken uit dit internationale bekende dorp. De traditie gaat nog steeds voort en met name in restaurant ‘de Oude Haven’, nu al 48 jaar in dezelfde familie. Hier wordt de mossel in ere gehouden en vertroeteld als nergens anders.
Nadat we heerlijk gegeten hebben rijden we door naar Sluis. Sluis is en blijft een gegeerde stad bij vele dagjestoeristen. Vooral als winkelstadje geniet Sluis bekendheid, temeer omdat hier de winkels 7 op 7 geopend zijn. In de shopping straten is het altijd gezellig druk.
Een ontspannende uitstap die heel wat gezelligheid biedt.

Prijs per persoon:
Autocar + mosselen à volonté / tournedos natuur + koffie + Sluis = 40 euro

Opstapplaats en vertrek:

  • School Heuvel 8.45 uur
  • Lokaal dienstencentrum Zonnedries om 8.50 uur
  • Gemeentehuis Tielt om 8.55 uur
  • Blereberg (garage Trappeniers) om 9 uur
  • Meensel-Kiezegem statie om 9.10 uur
  • Ontmoetingscentrum Kiezegem om 9.15 uur
  • Hoek Wingerstraat – Leuvensesteenweg om 9.25 uur

Inschrijven is mogelijk bij Rita in het LDC. Het uitstapgeld kan je in het lokaal dienstencentrum betalen via bancontact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niet helemaal duidelijk?
Bekijk onze FAQ om de meestgestelde vragen meteen te raadplegen!

Nieuwsberichten

Kookles – ‘koken met streekproducten’

Woensdag 23 OKTOBER 2019 van 13u30 tot 16u30 De aandacht voor producten van eigen bodem is enorm. De beste chefs benadrukken het belang er van. Witloof, spruiten, asperges, schorseneren… Het is slechts een greep uit de mogelijkheden. In deze workshop leer je heerlijke gerechten bereiden met heerlijke streekproducten. Lesgeld: 5 euro (recept + proeven van […]

Lees meer

Lijndansen – elke donderdag van 13u30 tot en met 16u30

Houdt u van dansen, maar vindt u niet echt een danspartner of danst u liever alleen? Dan is lijndansen een ideale vrijetijdsbesteding voor u. Er bestaan duizenden variaties, dus voor elk wat wils. Bovendien houdt lijndansen u fit en lenig en traint het uw geheugen. Wilt u in een gezellige en ontspannen sfeer dansen op […]

Lees meer

Bakken met Fernand ‘Rozijnenkoeken’

15 OKTOBER 2019 van 13u30 tot 16u30 Steek de oven aan en bak zelf rozijnenkoeken. Verser dan dit vind je ze niet en de voldoening is zo groot. Aan de hand van een recept getoond door Fernand moet je dit zeker lukken. Inschrijven is noodzakelijk. Lesgeld: 4 euro (recept + koffie + koek)  

Lees meer